26.3.24

Vain tilaajille - interpoloitu

Luotu 26.3.2024
Täydennykset loppuun 27.3.2024 ja 30.3.2024


Tämä postaus kuten muutama muukin näkyy blogiani seuraaville, kun en sitä jakele somessa. Sanomalehtien sosiaaliseen mediaan jakamista uutisista suuri osa on vain tilaajille. Päästäkseen lukemaan sellaisen koko jutun pitää olla lehden tilaaja, maksullisen tilauksen tehnyt. Paperilehden tilaukseen sisältyy varmaankin myös digipalveluihin pääsy.
Mutta mitä siitä. Tämä blogijuttu tässä tapauksessakin näkyy kaikille jotka blogiini kulkeutuvat.

 

Oltiin toissapäivänä kävelyllä. Vähän pidemmällä pitkästä aikaa. Kääntökohta oli Tiimanninnokan tuntumassa, Varvourijuovan alussa, sen haarautuessa emä-kokemäenjoesta.
Kuva on interpoloitu, puhelimella kauempaa ottamastani kuvasta. Mitä se tarkoittaa? Laitan loppuun havainnollistavan kuvan.
Huomioni kiinnittyi aiemminkin linja-autosta näkemääni veneeseen, joka on ollut tuossa koko talven.
Aiemmassa blogipäivityksessäni kerroin pieleen menneestä filmikuvasta jonka otin ensimmäisellä pyöräilylläni samassa paikassa.
Nyt oli tapahtunut joko moottorin varastaminen, vedenpinnan nousu tai veneen painuminen syvemmälle. Se ui nyt ehkä syvemmissä vesissä, kuten minäkin. Elämä on joskus ja aika usein tavalla tai toisella raskasta. Mieli on melkein maassa, mutta koittaa pysyä pinnan yläpuolella kaikesta huolimatta. Kaikelle emme mahda mitään. 


12 päivää aiemmin: 12.3.
Onko kuvakulma hiukan eri, tai löytyykö kuvia tarkemmin katsoen asennossa eroa. Vedenpinnan tai jään korkeuden eroja. Katsoo ken haluaa.


Kävin kaupassa, kaupungissa. Niin kuin Porissa sanotaan. Kauppakeskus isokarhun läpi, kun vähän paleli torilta sokokseen mennessä. Tai kiersin puistojen kautta, kun jokusen filmiruudun siinä samalla kun liikkeellä olin.
Isokarhussa on, sinne on ilmestynyt tuollainen hieno ilmakuva. Nyt otin siitä kuvan. Hierovia tuoleja.



Yläkerrassa pari sellaista lisää. Jos tai kun maisemakuvan edessä olevat varattuja.
Tämä kuva helmikuun alkupuolelta. Interpoloitu sekin. Minut havaittiin, mikä on oikein mukavaa.


Selitys


Aloituskuvassa sanoin sen olevan interpoloitu. Hieno menneen ajan nimitys kuvalle jonka kokoa on ohjelmallisesti kasvatettu. Isommasta kuvasta rajattua kuvaa, joka olisi kooltaan liian pieni käyttötarkoitukseen.
Aloituskuva on rajattu tästä kuvasta, ja sen jälkeen suurennettu sopivammaksi. Tämäkin kuva taitaa olla jonkin verran rajattu alkuperäisestä, mutta ei suurennettu rajauksen jälkeen.
Someen suositeltava kuva on pitkältä sivultan 2048 pikseliä. Tämä lienee sellainen. Puhelimeni tuottaman kuvan pitkässä sivussa riittää rajausvaraa, kun se on yli 9000 pikseliä pitkä.


Palaan muutaman editoimaan - muokkaamaan -tekemään lisäyksenä tähän loppuun havaintoni blogin tilastosta julkaisun katsoneiden "tilaajieni" kävijämääriä.
Kun en tätä päivitystä mihinkään jaa - kuten taisin jo alussa kertoa tai sanoakin.

Sulkeuduun suosioonne.
Niinkuin muutenkin taas kerran, kun kevät on. Huhtikuu on pian. Kuukausista julmin. Taas.

 
Lisäys 27.3.2024, vuorokausi julkaisusta:


Kävijätilasto / määrä.


Tilastokuvat viikon ajalta: 30.3.2024




porissa: 26.3.2024
27.3.2024

 

.

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onnea - ei kun Onnia

Postauksen loppupuolella on muutakin kuin "taas tätä tylsää kuvatekniikkan veivausta" Mutta:  Palasin eilen tavoistani poiketen va...