perjantai 3. heinäkuuta 2015

Preiviiki, Makholma, ja joutsenten remonttivideo


Kävin Preiviikin kalasatamassa (kartalla lukee kalasatama) viimeksi vuonna 1987. Melkein 30 vuotta sitten. Silloin oli 30 asteen pakkanen. Olin juuri hankkinut ensimmäisen järjestelmäkamerani, ja tämä ylläoleva negasta skannattu kuva on ensimmäinen järjestelmäkameralla ottamani ruutu.
Sitä ennen kuvasin "kompakti-kinarilla", sen ajan pokkarilla.


Tänään menin TAAS sinne. Preiviikiin, kalasatamaan.


Maisema oli 30 vuoden aikana muuttunut. Ja lämpöä oli melkein samat lukemat plussana kuin edellisellä kerralla pakkasena. Veneluiskakin. Komia paikka.


Mäntyluodossa ei olekaan Porin ainoa koiraranta. Mutta tämä onkin eri maata. Kulkemisesta pitää suorittaa tietoimikunnan, tai mikä lie lautakunta  tai komitea, määräämä käyttömaksu.
Sen voi suorittaa suoraan pankkiin, tai tuosta loorasta löytyvällä kaavakkeella.
Minäkin otin mukaani kaavakkeen, jos alan alvariinsa tietä käyttämään jossain vaiheessa.
30 vuotta sitten tiemaksua ei perätty. Ei tienpäässä sen paremmin kuin rannassakaan.
Mutta ei se mitään, katsotaan: "Jyrkkä ehkä"
(huom: lopussa kuva siitä lomakkeesta jonka otin tuolta laatikosta mukaani)


Kuvakasa jonka plokkasin ottamieni joukosta. Satunnaisessa ja mielivaltaisessa järjestyksessä, ilman enempiä selontekoja sisällöstä: 

Sitten Makholmaan, kalarantaan
VIDEO - klikkaa keskeltä käyntiin tai mene
youtuvbeen katsomaan HD-kuvaa

Kalarannan tuntumassa joutsenpariskunta kunnosti pesäänsä. Koostin ottamistani kuvista videon; diasarjan; rainan! Kun en jaksanut kuvia tänne vääntää. Videon keskivaiheilla on havaittavissa jonkinlaista kommunikaatiota erilaisten pään kallistelujen muodossa. Aistin sarkasmia.


Siellä on lintuja, maisemaa, merta. Säppi näkyy kun pitkällä putkella kuvaa tai kiikarilla kiikaroi.
Kuten edellä Preiviikin kuvien kanssa, laitan tähän satsin valokuvia jotka kameraani tallensin.
Joissakin saattaa olla joku kommenttikin. Miettikää itse loput. Palautettakin voi laittaa: alareunassa on muistaakseni joku kommentinjättötoiminnnollisuus.

Rengaskari etualalla on 970 metrin, melkein kilometrin etäisyydellä kuvauspaikasta. Sen taustalla siintää Säppi. Ja kun tarkkaan katsoo isoa kuvaa niin itse majakkakin näkyy. Majakkaan on kuvauspaikalta melekin 12 kilometriä. Teleobjektiivi vetää syvyysperspektiivin lyttyyn, ja näyttää että saaret ovat peräkkäin. Niiden välimatka on kuitenkin melkein 10 kilometriä.

Rengaskarin eteläkärjessä on kivistä kasattu merimerkki. Kummeli tai voi sitä melkein pookiksikin kutsua. Säpin majakka horisontissa vasemmalla sivulla
Kalarannan kuulu kivi, jonka päälle kalastajien olen joskus nähnyt kippaavan perkeet lokkien syötäväksi.

Kuten tässä, huhtikuussa 2014 nappaamassani kännykkäkuvassa
Keväällä oli läheltä piti-tapaus, etten tullut tuollaisen tai tuon tapaisen omistajaksi tai haltijaksi. Mutta jos olisin, niin tämän kuvan mahdollistanut kamera olisi jäänyt hankkimatta. Ehkä vielä joskus...

 
  


Meriharakan pesä taustalla. Tiirat sulassa sovussa.
  
Kotiin päin
Jaa juuu....

Se preiviikin rantakujan tienkäyttömaksukaavake, jonka sieltä postiloorasta mukaani poimin:

 

vallan pelottavat nootit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

Betonikesä

Porin vanhalla lyhytaaltoasemalla Väinölässä, eli radioasemalla oli tänäkin kesänä T.E.H.D.A.S. ry:n järjestämä näyttely. Yhdistykse...