perjantai 31. heinäkuuta 2015

Vesillelasku

Haettiin eilen vene Liedosta. Vesillelasku lykkäytyi tähän päivään, kun Porissa käynnissä olevien Kalevan Kisojen kävelykilpailut sulkivat Etelärannan illaksi, ja veneluiskan nurkissa oli täyttä ja ruuhkaista.
Pistin kellon aamulla soimaan, ja olin rannassa jo seitsemältä. "Rantaparlamentti" oli vielä nukkumassa, ja muut töissä.
Sain touhuta aivan omassa rauhassani.


Kuomu pois, virrat  ja bensaletkut ja köydet valmiiksi, ja kiinnitykset auki vinssiä lukuunottamatta. Moottori ylös ja luiskalle.
Tässä vaiheessa käsijarrun on syytä olla kunnossa. Trailerin takavalot kääntyivät kätevästi sivuille.
Karjarannan luiska on hyvässä kunnossa. Varmaankin Porin käytetyin veneenlaskupaikka.


Tässä vaiheessa vinssin koukku irti veneestä ja köysi tilalle. Kannattaa muistaa kiinnittää sen köyden toinen pää maihin. Olen joskus nähnyt sellaisenkin veneenlaskun jossa köysi unohtui ja vene meni menojaan.Peruutin auton takapyörät melkein vesirajaan saakka. Vene rullasi nätisti trailerilta omaan elementtiinsä. Trailerin valot olivat ilmeisesti vedenkestävää mallia, koska en löytänyt ainakaan kätevää keinoa niiden irroittamiseksi.Sitten menoksi


Moottori käynnistyi hyvin, kävi nätisti ja vene kulki suoraan.
Kuten monesti aiemminkin: vääntäessäni virta-avaimesta, alkoi melko kiivas vesisade. Kuin hana olisi avattu. Sadetta riitti siihen saakka, kun sain väliaikaisessa laiturissa kuomun viimeisen "nepparin" kiinni. Kastuin läpimäräksi. Niin on käynyt ennenkin, ja niin tuleee varmasti käymään myöhemminkin.
Mutta voisi tämä Suomen kesä jo viimein vähän tasaantua mukavampaankin suuntaan.

Huomenna viedään vene Ystäväni mökin rantaan, muutaman kilometrin päähän tästä "sähkölaitoksen rannasta" joen alajuoksun suuntaan.

Palautin vuokratrailerin Puuiloon aikataulussaan. Pari pakko-ostosta täytyi vielä tehdä: Ankkiri, ja mela jossa pooshaka tai joku sellaisen tapainen. Vara-akku latautumaan, ja odottamaan huomistaKarttoja ja navigaattoreita
Karttaselain; on nimeltään ohjelma jota olen käyttänyt aiemman veneen kanssa, melonnassa ja metsässäkin. Latasin parin kuukauden käyttöoikeudet, kun edelliset menivät viikko sitten umpeen.
Hintaa systeemillä on 9 euroa / 60 päivää. Mielestäni edullista.
Toki Fonectasta löytyy veneilykartta ilmaiseksikin, mutta sen ominaisuudet ovat melko vaatimattomat.
Karttaselaimen saa sekä tablettiin että puhelimeenkin.
Kuvassa alla "analogiset" kartat, jotka ovat minulla jo melko vanhat: vuodelta 1988.
Tuo vuosilukuleima meni muuten vaingossa tämän päivityksen muutamaan kuvaan joihin ei pitänyt mennä. Nuo ramppikuvat eivät ole vuodelta 1988, vaan tältä päivältä: 31.7.2015Loppukevennys - kuva  vuodelta 1988

 kuva merikarttasarjasta
Poijuista en tiedä, mutta laituri meni menojaan ensimmäisen talven jälkeen.
Minulla on jopa (paperi)kuva siitä tai siitä mitä siitä jäi jäljelle.... siistäsiitä
Laitan sen joskus, kun viitsin skannata. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

touko-kesäkuun vaihteessa kuvattua ja koettua

Toukokuu vaihtui kesäkuuksi. Ensimmäinen hellejakso tuli ja meni. Polkupyörän hankinnasta ja aktiivisemmasta pyöräilyn  aloittamisesta tul...