perjantai 24. heinäkuuta 2015

Leijat Yyterin yllä

Kaikkea sitä naamakirjaan jakaakin, kun on tylsääTässä blogissa kuvien selitykset on sijoitettu kuvien alapuolelle, eikä mihinkään hevosen perseeseen.


Luin tänään jälkikäteen muutaman päivän paikallislehdet: Satakunnan Kansaa. Eilisen päivän lehdessä silmääni osui juttu Yyterin "kehittämisestä", monen tahon kannalta. Sitä ollaan aina oltu tuotteistamassa, ja useimmiten on pieleen mennyt. Kopio lehtijutusta on kirjoituksen loppupuolella.

Piti jo heinäkuun lopussa laittaa blogimerkintä tästä aiheesta tai näillä kuvilla ainakin, kun jotenkin nauratti koko touhu. Mielensäpahoittamista josta joku vetää palkokasvin ylähengitysteihinsä, lopulta aivan yhdentekevästä aiheesta. Mutta laitetaan nyt kuitenkin.Muistaakseni mapsein nämä rantakuvat 9. heinäkuuta, kun käytiin rannassa koittamassa vettä. Tapamme mukaan mentiin Herrainpäivien puolelta, vanhasta surffirannasta josta piti joskus 2000 luvun alkuvuosina tulla vähintään Euroopan napa
Hotellin ranta, Keisarinpankkeineen ja nakurantoineen on siis kuvassa jossain tuolla kilometrin päässä, oikean kolmanneksen hujakoilla.

Etualalla on talvella niitetty ja muljattu ruovikko, joka normaalisti peittää näkyvyyden kuvan etualalle. Nyt se haisi melko ikävälle, mutta mitäpä siitä; kyllä paskaa maailmaan mahtuu, Yyteriinkin.Kuljettiin niille main, jossa ollaan kuumempina kesinä muutamia päiviä rannalla vietetty. Ja vähän eteen päin. Siellä oli joku tolppa ja viiri. Luulin jo että joku oli verkot pannut veteen, vaikkei siellä mitään kaloja ole. Kuvan näkymä on Herrainpäiville päin


Tolpassa oli lappu, jonka tuuli tuiversi kippuraan. Assistenttini suoristi paperia sen verran, että sain kuvan tekstistä.  Ole tässä sitten vastuullinen!Tuulen suunta kääntyi, ja paperi jäi luettavampaan asentoon. Tolpasta lähti poijutettu naru. Kas kun ei sähköaita. Horisontissa Kallioluoto, jonka takana Outoori, ja sen takana Ruotsi.


Santaan oli riipustettu komapassiruusu ilman ruusua. Suunnat kuitenkin kohdillaan. Olisiko kepppi lyöty puolenpäivän aikaan UTC+2, ei "daylight saving'ia" eli Suomen kesäaikaa, sanataan oaoittamaan varjollaan pohjoista. Niin minä teksisin.Näin se lehti tai sen toimittaja kirjoitteli eilen. No ilmankos.
Uimarit erilleen yyteristä. Hus!


Toissa vuonna, otsikkokuvat


 "Kielletään vittu kaikki!" 
(Viidakon vannha ja suomen nykyinen sanonta)

Idyllinen iltanäkymä dyynin päältä: Leijat Yyterin yllä.
Kyllä tuonne kajakillakin joukkoon mahtui.


Takaisin viileähköön 2015- heinäkuun alkuun:


Lähdettiin menemään, ja mennessämme nappasin kuvaan meriharakan ja nuoren harm.... nauru...
no olkoon nyt joku lokki. Noilla ei ole rotu- tai lajiennakkoluuloja. Ei turvapaikanhakua eikä sosiaalipolitiikkaa.

Voisin reinkarnoitua joksikin linnuksi. Aikuiseksi sellaiseksi. Poikasilla ja nuorilla ei ole helppoa.
i Björneborg: 24. 'jly 2015


.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

Betonikesä

Porin vanhalla lyhytaaltoasemalla Väinölässä, eli radioasemalla oli tänäkin kesänä T.E.H.D.A.S. ry:n järjestämä näyttely. Yhdistykse...