sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Yhteenvetoa ja mietelmiä

Pari edellistä kirjoitelmaani saivat kuvallisen aiheensa kesätapahtumista, joita asuinkaupungissani Porissa on menneen viikon aikana vietetty. Nyt on krapula. Ei sananmukaisesti, alkoholin nauttimisen aiheuttama kuten amatööreillä esiintyy, vaan jonkinlainen henkinen sellainen.


Niin kuin tänään ottamani kuvan merimetsot, jotka viettävät aikaa aallonharjojen tavoittamattomissa, olen itsekin pysytellyt omassa rauhassani, kaiken maailman jatsien ja areenoiden ulkopuolella.
Kävinhän pari kolme kertaa kameraa ulkoiluttamassa noissa tapahtumissa, mutta ei olisi tullut mieleenkään kuunnella mitä ne siellä lopulta puhuvat. Tai mennä hillumaan johonkin pop-konserttiin tai ikääntyneen hevirokkarin esiintymistä selfie-kepin kanssa pällistelemään.
Hyllyni pursuaa jatsia, ja löysin pari ilmaista esiintymistä joissa kuulin jatsia niin kuin sen tykkään kokea.
Kokosin noin 80 kuvaa netin pilvialbumiin, joka sai tänään täyttymyksensä. Myös Face Bookin sivulleni loin oman kuva-albumin samoja kuvia varten.
Kokoelmaan voi tutustua osoitteessa: https://flic.kr/s/aHskfnhqrZ


Vietettiin neljä päivää evakossa, väistötilassa. 

Oma kämppä meni jazz-vieraille vuokralle.
Pääsin saunomaan. Söin hyvin. Join maltillisesti.  Jokusen kuvankin otin, väririkkaassa ympäristössä. Kukkia ei voinut olla ikuistamatta kameran kennolle.
Lintuihin kun olen hurahtanut, nin niitäkin tiirailen alinomaa.
Harakka ilmaantui nurkille aina kun kamera oli sisällä ja pidempi putki paketoituna tiiviisti laukkuunsa. Pari kuvaa kuitenkin:
Savustettua kalaa, ahventa saattiin sydäksemme. Kun oli tuollainen sähkösavustin ensi kertaa käytössä.


Pistin piruuttani kuvan laitoksesta nettiin (siis naamakirjaan), ja odottamani kritiikki tuli välittömästi.
Mutta en sentään odottanut että joku sanoisi ettei kehtaisi myöntää omistavansa mokomaa vehjettä. Se kun on kuulemma pyhäinhäväistys tai jotain.
Ihan yksi paskan maku: lopputulos oli hyvä. Eli kala maukasta. Tosin en tykkää syödä sormin, mutta savustetun ahvenen kanssa täytyi taipua.


Kuvatulvan lähde palasi juurillleen

Eilinen lauantai oli sikäli harvinainen päivä, etten ottanut kuin yhden valokuvan. Kotiuduttuamme työhuoneen ikkunasta päivittäisen puistoräpsyn. En pistä sitä tähän, koska aiheesta on jauhettu jo tarpeeksi. Lukekaa blogiani pari sivua taaksepäin niin siellä se, tai ne ovat videomuodossa.

Mutta tänään lähdettiin Reposaareen. Katsomaan veneitä, tai oikeammin melkein-laivoja. Luin yökaudet blogeja ja muita sivustoja, jota käisttelevät laivassa tai veneessä asumista. Homma on mutkikasta, tavallaan. Mutta samalla kiehtovaa.
Reposaaressa oli kaijaan asettuneena M/S Suukko, josta on hieno blogi: http://suukkoship.blogspot.fi/
Naamakirjasivusto: https://www.facebook.com/pages/MS-Suukko
Ja Youtubessakin oma kanavansa

Suukkohan oli nähtävä luonnossa ehdottomasti, vaikka olen sen kyllä nähnyt ennnen Suukoksi tuloaan useasti. Kuvasin satamissa  muitakin.

Laiturin toisella puolella troolarirunkoinen  "pikku-paatti" myynnissä.
 Kauempaa otetussa kuvassa edelläkuvatut
Pari muuta varvinrannassa:


Tuulimyllyjen huoltoalus

Etelärannasta pois siirretty kiistanalainen ravintolalautta


Siirryttiin Marina Merilokin vierasvenelaitureille ihmettelemäänOlisihan siellä ollut paljonkin kuvattavaa, ja jonkin verran kuvasinkin. Mutta laitan tähän esille vain pari kuvaa.


Sahan rannassa lojuu iso troolari......

.....  jota täytyi mennä katsomaan lähempääJa lopuksi kaksi kuvaa purjeveneestäLähtee kohti Raumaa

 Lähdettiin Räpsööstä Kalloon, jossa kuvasin saman purren menon "friskissä laitamyötäisessä". Menee jo kaukana, ja katosi parissakymmenessä miuutissa näkyvistä
 Kannattaa kuunnella tämän Legendaarisen kappaleen sanat kokonaan.
- Ja miettiä asioita
 
-palaan muihin 200 tänään ottamaani kuvaan; lintuihin ja merimaisemiin lähipäivinä.
Porissa, Kiertokadulla: 19.7.2015.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

touko-kesäkuun vaihteessa kuvattua ja koettua

Toukokuu vaihtui kesäkuuksi. Ensimmäinen hellejakso tuli ja meni. Polkupyörän hankinnasta ja aktiivisemmasta pyöräilyn  aloittamisesta tul...