8.5.23

Totuuden aamuhetki: bussilippuja ostamassa

Koitti totuuden hetki, aamu-melkovarhaisella. Puoli tuntia sitten tämän rivin kirjoitusajankohdasta, avasin puhelimessani Waltti-mobiili- sovelluksen. Ensimmäisen kerran lipun - osto - tarkotuksessa.
Keskeneräisellä kännykkälippuohjelmalla, melko huonoin ennakko-odotuksin. En ole pessimisti, mutta odotin kuitenkin - nyt.

 Entinen Kyyti likel- sovellus korvataan Waltti- nimisellä ohjelmalla. Kuten arvata saattoikin, niitä ei voi pitää toiminnassa päällekäin. Waltti; siis tämä uusi joka on nyt osittain toiminnassa, on päivittynyt uusilla versioilla parin viikon välein, täydentyen toiminnallisuuksilla joita tarvitaan reittien selailuun ja lippujen ostamiseen. Ohjelma ei ilmoita päivityksistä tai täydennyksistä, vaan ne on pitänyt käydä sovelluskaupasta katsomassa ja lataamassa. Muussa tapauksessa ohjelma ei toimi alkuunkaan.

Tänään koitti totuuden hetki. On meno kaupunkiin ja edelleen Tiilimäelle. Meno kestää sen verran, että 24 tunnin lippu - kaksi sellaista on hankittava. Tai oli.
Huolestuttavat etiäiset päässäni, menin ja ostin lipun. Maksukorttitiedot laitoin järjestelmään pari päivää aiemmin. Silloinkin systeemi vähän tökki, mutta sain laitettua.
Epäilykseni kohdistui useamman kuin yhden lipun ostamiseen puhelimeeni, tässä tapauksessa kahden lipun koska meitä matkustaa kaksi. Vanhassa ohjelmassa siinä eu ollut mitään epäselvää tai mutkikasta.

Ostamaan. Lipun osto sujui kuin vettä vaan, ja lippu pomppasi näkyviin. Ostamaan toista lippua, aivan kuten ennenkin. Yksi kerrallaan osto epäilytti, mutta ostin kuitenkin. Vaikka ohjelma ihmetteli että haluatko ostaa saman lipun uudelleen.
Ja niiinhän siinä kävi; näkyviin saa vain yhden lipun!

 

Kolme kuvaa puhelimen näytöiltä. Kameralla, koska typerä ohjelma estää suorien ruudunkaappauksien tekemisen - suojauskäytännön vuoksi.
Lippu on ok. Mutta toista ei saa näkyviin. Ohjelmassa on kuitenkin ostohistoria-sivu, joka tuossa keskimmäisessä kuvassa. Kuljettajat ovat varmasti joutuneet monenlaisen tilanteen eteen ohjelmauudistuksen aikana. Niin tänäänkin, kun aion näyttää lipun lisäksi tuon ostokuitin, jola kaksi ostoa ovat näkyvissä. Autoissa ei ole vielä uuden ohjelman lippujen qr-koodien lukulaitteita. Siksi ohejistavat näyttämään lippua kuljettajan silmille. Niin sitten teen. Aiemmat kokemukseni Porin Linjojen kuljettajista ovat hyvin myönteisiä. Uskon että tänäänkin.

Jokin syy ohjelmauudistukselle ja sen toteuttamistavalle on. En viitsi niitä enempää alkaa spekuloida, kun menisi kiroilemiseksi. Syksyllä, talven kynnyksellä, homma ehkä toimii niin kuin kuuluukin toimia.
 

 

Perhosia vats....   puistossa

 

Väinölään; Joukahaisenpuistoon on pystytetty perhosbaari. Perhospuisto.
Asialla ovat Väinölän koulun oppilaat ja taiteilija jonka nimeä en nyt muista. Katsokaa Porin kaupungin sivuita, hakusanalla perhospuisto. Jos asia on tähdellinen.
Puisto on aivan naapuritalon takana. Siellä tulee varmaan käytyä useammankin kerran, kun ilmat tästä alkaa lämmetä ja kylmä tuuli laantua. Parempaa kameraa mukaan ja perhosiakin kuviin.

Mitä tähän perhospuistokuvaan tulee, niin se oli aiheena yksi tai on someryhmään  jakamistani. Annoin sen olla, mutta turhautumispäissäni poistin pari muuta jakamaani asiaa. Olen poistellut ennenkin, enkä ole silti mitään oppinut. Nyt on niin että valitsen taas jatkossa ainakin jonkin aikaa tarkkaan ryhmät mihin mitään itse laitan. Tyydyn enemmän lukemaan tai kommentoimaan.
Jyrki Kankaan monumentti Kirjurinluodolla, oli aihe josta pistin kuvan ja toteamukseni. Kanttaaottava kuva ei sovi siirappiseen kiiltokuvaryhmään, mutta kohtuus voisi silti olla kommentoinnissa. Meni politiikaksi ja henkilökohtaisuuksiinkin. En minä semmosta viitti kattel' !

Hyvää alkanutta viikkoa kuitenkin. Tästä parin tunnin päästä sinne bussiin ja menoksi. 


 Porissa 8.5.2023
_____
____
___
__
_
-
.



---

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jännitystä elämään

 On olut niin jännittävää aikaa ja ruuhkaa asioissa, että blogijulkaisemiseen ei ole ehinyt. Kevät alkaa olla pian lopuillaan ja kesä koitta...