6.11.23

Marraskuun motivaatiota etsimässä

Pimeä vuodenaika painaa päälle, ja motivaatio sellaiseen johon sitä riittää varhaiskeväästä myöhäissyksyyn, tai  vaihtelee kovasti.

Tekemiseni ei läheskään aina ole helppoa.  Havahduin eilen vastoinkäymisiin kameratouhuissani. Ostin netistä vanhan kameran,  negatiivikokonsa vuoksi: 6 x 9 cm ruutua olen halunnut saada aikaan, ja se olisi sen mahdollistanut. Sillä edellytyksellä että se toimii jotenkin. Kameraa ei ole kuulunut postiin. Menin ja katsoin viestitystä sen tiimoilla. Olin kirjoittanut puhelinnumeroni viimeisen numeron väärin, ja lähetys on mennyt lokeropostiin. Saapumisilmoitus ja lokerokoodi väärään numeroon, ties minne. Laitoin myyjälle viestiä tapahtuneesta. Kerroin mokanneeni, ja että kamera palautunee lähettäjälleen aikanaan ellei ihmeitä tapahdu. Ilmoitin viestissäni, että hän voi pitää kameran. Laittaa uudelleen myyntiin, tai tehdä mitä haluaakin. Sanoin viestissäni, ettei kamera enää kiinnosta minua.
Itseään tuossa joutuu virheestään syyttämään. Mutta enemmän harmittaa, etten pyytänyt toimitusta matkahuollon kautta, kun lähetyskulut joka tapauksessa maksaisin. Posti on kohdallani toiminut moitteetta, paitsi joku paketti on mennyt johonkin muuhun lokeroon kuin lähinpääni. Matkahuollon lähetykset täsmällisemmin. 

 

Päivän toinen perseily oli Tower-14 kamera, jonka hankinnasta kirjoitin edellisessä postauksessani. Latasin siihen filmin. Se päätyi roskikseen, siis kamera jonka kanssa en viitsi räpeltää. Toimivahan se oli, mutta jokunen ominaisuus oli minullle liikaa. En tarvitse tuollaista lopulta yhtään mihinkään.
Revein filmin pois kamerasta ja annoin valottua. Sille on käyttöä: Kemikaalin kunnon tarkistusliuskoissa, kiinnitysajan määrittelemiseksi ikääntyneemmän satsin kanssa. 


Toinen vitutuksenaihe: Saksasta 27.10 tilaamani filmi. Tai ei filmi vaan sen toimittaminen minulle. Seurannassa sen vaiheet on kuvattu hyvin. Mutta siitä sai vaikutelman että se seilaa jossain Porin terminaain (joka on vanhan SK:n painotalon jossain takahuoneessa) kätköissä.
Ajattelin että olkoon paska. Unohdan koko jutun, kun ei sen kuten edelläkiroamani kamerankaan kohdalla rahamenetys ole mikään. Mutta ovisummeri soi, ja kuriiri toi lähetyksen ovellemme. Oli ilmeisesti käynyt aiemminkin, mutta me olemme olleet jossain muualla kuin päivystämässä saapuvaa lähetystä. Voisi puhelinta käyttää tai jotain. En tilaa Woltilta mitään, vaikka joskus mieli tekisikin. Enkä kyllä enää mitään muutakaan mikä ei tule ärkioskillemme, tuonne 300 metrin päähän. Seuraava löytö on jo kiikarissa.



Paperikuvia


Taisin tästäkin jo edellisessä postauksessani kirjoittaa. Tilasin pari printtiä Tunnin Kuvalta, ja homma toimi oikein täsmäällisesti. Kuvatkin olivat tai ovat kohtuullisia.
Skannasin pari negaa uudelleen, ja vertailin sitä sun tätä. Skannasin myös printtejä ja vertailin filmiskannauksiin. Lopputuloksen arvannette. Mutta tässä pari kuvankaappausta tekemisistäni.


Printti ja filmiskannaus, värikuva. Aika jees.



Mustavalkoinen; vähemmän jees, tuon skannatun paperikuvan osalta. Paperikuvana se on hyvä. Skannasin melko huolimattomasti ja aidan matalimmalta kohdalta ylittäen. Mutta tulipa tehtyä.

Lumi tuli, oli pari päivää, ja meni eilen. Niin kuin ennenkin. Tulee ja menee. Tammikuussa saattaa jäädäkin. Ellei tule joka toinen päivä vettä ja pakkasta vuorotellen. Tulevana talvena en aio liukastella ja haparoida kuten viimevastaavana. Ostan Icebugit. Niillä voi mennä kuulemma kauppaankin ja pitävät jäällä. On minulla irrotettavat liukuesteet, mutta ne ovat hankalat.
Sain yllätyskirjeen varainhoitajaltani. Ylimääräinen raha tulossa joulukuun alussa. Se pitää laittaa järkevään, eikä mihinkään jeesuksenvanhoihin kameranlouskuihin.

täytyy nyt kerätä motivaatiota ja ehkä jotain uudistumistakin.

Porissa: 6.11.2023


________

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jännitystä elämään

 On olut niin jännittävää aikaa ja ruuhkaa asioissa, että blogijulkaisemiseen ei ole ehinyt. Kevät alkaa olla pian lopuillaan ja kesä koitta...