15.1.24

Kuvien pinnalla ja uumenissa

Puhelin on melkein aina mukana. Ja sen kamera siinä. Nykypuhelimien kameroilla  tekeekin jotain. Ainakin jotain. Dokumenttia ajasta ja paikasta, jotkut taidetta ja muuta sellaista.
Välillä päättää jossain liikkuessaan, että tällä reissulla en ota yhtään kuvaa. Niin tuosssa aloituskuvan paikassakin jossa käytiin kaupassa. Porin Puuvillan kauppakeskuksessa. Siellä oli Citymarketissa kahvi tarjouksessa, jonka unohdin hyödyntää. Mutta kivaa oli muuten.

Otin sittenkin kuvan "yläparvelta" pääaukiolle päin, kun jouluiset valoelementit olivat vielä paikallaan paikkaa koristamassa.

Kokokuva on aivan kunnollinen. Ei tuossa tapauksessa "oikeaa" kameraa kaipaa. Zoomata voisi sellaisella jos haluaisi. Puhelimella ei pidä niin tehdä, josta asiasta olen saarnannut aiemminkin. Tulee suttua.
Mutta otin pari croppausta - osarajausta, kun kahvilan pöydässä istui tuttavani - ystäväni. Kokeillakseni mihin kuvassa pääsee, taas kerran. Sitä rajausta en nyt tähän pistä, mutta toisen voin kun kyseessä o julkinen paikka eivätkä kuvassa näkyvät henkilöt joudu "huonoon valoon".
 

Neljä penkkiä, neljä henkiöä. Turvavälit kuten kuuluukin, porilaisittain aivan nappiin. Kaksi luonteenomaisesti jalkansa asettaneena. Hekään eivät joudu huonoon valoon. Naisoletetun erottaa jalkojen sijoittelusta.
 

 

Olen ottanut "elämäni kamerat"- nimiseen albumiin kuvia kameroistani. Niin eilenkin, viimeisestä tai ainakin viimeisimmästä. Kymmenennestä filmikamerasta. Jonka halusin täydentämään käyttökameravalikoimaani. Otin kuvat puhelimella, huonossa tai heikossa valossa suit sait sukkelaan. Kun tiesin että räpsyistä saa pienellä hommalla tarpeeksi hyvät.
Tässä kuvassa on kuvausnäkymä, johon olen vedellyt sudilla suttuja- miten sitä tein lopullisiksi kuviksi.



Lopputulokset ovat näin tuotekuvamaisia. Kuvia syntyi kolme. Kahdella eri salamalla ja ilman. Kamera on Canon Eos 5. Valmistettu 90-luvulla, puoliammattirunko, joidenkin näkemysten mukaan ammattirunko. Minulla oli tuolloin T90, canon sekin. Viimeinen manuaalitarkenteinen FD-runko. Eokset olivat mielestäni silloin "out of focus" (autofocus).
Mutta nyt innostuin tuollaisesta. Voidakseni keskittyä enemmän kuvailmaisuun kuin kameran säätämiseen. Joskus voi olla tilannekkin päällä.
Tässä kuvassa rungossa on kiinni digiajan objektiivi. Taskas parafokaali-Tokina zoomi. 24-200 muistaakseni.  EF-sarja sopii vanhoista nykyisiin kautta linjan.
Älkää laittako täyskennoiseen dslr:ään tai filmirunkoon EF-s objektiivia. Peili menee rikki!



Filmin täyttö lumituiskussa Nuutin päivänä lähinurkilla


Lopuksi pari filmikuvaa. Ja viimeisenä puhelimella varmistettu.

Väinölän kirkko.


Tuosta menee puutavarajunaa Aittaluotoon. Vuoden alusta alkaen vaihtotyötäkin voi seurata Juliasta.


Se ei oikeastaan kenellekään kuulu enkä asiaa mainosta, mutta tuskin lähden äänestyspaikalle ensimmäisellä kierroksella. Jos on hyvä ilma niin saatan toiselle mennä. Äänestämään vastaan vastaehdokasta. Poliittinen mielenkiintoni on mennyt pesuveden mukana vessanpyttyyn. 


Kiitos.




 

 

 

 

 

Porissa: 15.1.2024


_____



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onnea - ei kun Onnia

Postauksen loppupuolella on muutakin kuin "taas tätä tylsää kuvatekniikkan veivausta" Mutta:  Palasin eilen tavoistani poiketen va...