9.2.24

Jäsenmikro

Ylimääräinen bloginumero, kun edellisestä vasta pari päivää. Ei laajempaa somejakoa tälle kirjoitukselle. Lukijat löytävät jos löytävät. Seurailen kävijämääriä viikon kuluttua. Kommenttia tai viestiä voi laittaa jos siltä tuntuu tai miksei muutenkin, vaikkei tuntuisikaan.
Muutama viimeaikainen julkaisuni ovat olleet alavireisiä rämpsyjä, jotka ovat mahdollisesti karkoittaneet seuraajiani. Politiikasta ei varmaankaan kannata puhua tai kirjoittaakaan. Varsinkaan kun se aihealue ei minua kiinnosta.

Tietokoneen avaaminen ja tämän kirjoittamiseen alkaminen johtuu eilisestä verkkokauppaostoksestani, joka liittyyy tietokoneeseen. Ei ikivanhaan mac-läppäriin jolla tekstiä suollan ja kuvia sävytän , vaan 2017-vuosimallin windows-läppäriin jonka silloin tällöin nostan pöydälle, jos pitää tai haluan tehdä videohommaa YouTubeen tai johonkin vastaavaan.
Siinä on alunperin 4 gigaa "keskusta" eli rammia, muistia. Se ei oikein riitä videoeditointiin, ja kone on muutoinkin hiukan tehottoman tuntuinen. Windows vie osansa, enkä ole tohtinut konetta viilata muistinhallinnan suhteen. Mutta laitoin tilauksen muistikauppaan (piste fi), ja lähipäivinä luukusta kolahtaa 8 gigan kampa. Asennus on yksinkertainen, kun kyseessä on läppäri - kannettava.

Muistojeni syövereistä nousi 1990-luvun lopssa ja 2000-luvun alussa ollut ilmiö: Jäsenmikro, josta kirjoitukseni  sai otsikon. Ammattiliitot, SAK; tarjosi jäsenilleen mahdollisuuden hankkia talouksiinsa tietokoneen; mikron. Ei siis mikroaaltouunia, mutta sivistävämmän laitteen jota myös mikroksi silloin kutsuttiin.
Niin minäkin silloin sellaisen. Se jäi jopa talteen, ja sain sen pöyhittäväkseni jokunen vuosi sitten. Siitä tapahtunasta tuo ylläoleva kuva vuodelta 2020. Kone oli ollut tyttäreni varastossa, ja kävin sen tuolloin läpi. Siitä löytyi jotain talteen laitettavaa, mutta kone päätyi sen jälkeen serriin".
Pomi; on mikron merkki. Tuli valmistajaltaan: Pohjanmaan mikrolta, joka sak:n jäsenmikrot kokosi.

 

 

Kuvapäiväkirjaa satunnaisessa järjestyksessä


Klikatkaa kuvat isommiksi, jos haluatte katsoa tarkemmin. 

itämään 7.2.2024













 


Selfieitä hississä

 Rumenee jos mahdollista - ja onhan se selväkin. Rumeneminen.

 


Tämä on valitettavasti tuore: 7.2.2024






 

 

Porissa: 9.2.2024

 

_____

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onnea - ei kun Onnia

Postauksen loppupuolella on muutakin kuin "taas tätä tylsää kuvatekniikkan veivausta" Mutta:  Palasin eilen tavoistani poiketen va...