lauantai 9. toukokuuta 2015

Jos se toimii - älä korjaa. Mutta luo uutta

 N i i n   .... 
    . . . ...   ...   .. .  . . . että mitä  ?   !


Edellisessä päivityksessäni (linkki)  kirjoitin OS-X päivityksestä (toki kirjoitin muutakin),  johon pitkin hampain ryhdyin, saadakseni digikuvien välivaiheen käsittelyyn nykyaikaisemman ohjelman käyttöön.

Päivitin. Kiroilin vuorokauden. Ja palautin vanhan kunnon Lumileopardin paskan Yosemiten tilalle.
Miksi? Se oli hidas, naurettava animaatio- ja väripalettiesitys joka ei ymmärtänyt muutamia aivan perusasioihin kuuluvaa kuva- ääni- ja videomaailman kantavaa käsitettä ja niihin liittyviä tiedostomuotoja.

Lisäksi olen aina inhonnut sitä että tietokone tekee jotain omiaan, minulta lupaa kysymättä.


Systeemi alkoi luoda jotain ihme kuvakirjastoja ja pikkukuvia jonenekin apuhakemistoihin, ja päivitti kuvaselaimiaan ikuisuuden ennen kuin suvaitsi näyttämään minulle kuvan jota halusin tarkastella.
Tässä vain pari esimerkkiä. Koneista on tullut sellaisia, ettei niillä mitään pysty tekemään ilman jotain ihme proseduureja ja odottelua.
Kun 
en ollut tyytyväinen applen käyttöjärjestelmäpäivitykseen, joka olisi mahdollistanut uusien kuvaohjelmaversioiden käyttämisen, palautin vanhan osx:n. Lääkkeeksi ohjelmat Win7-koneeseen, kirpparilta näyttö vanhaan xp-koneeseen toiseen huoneeseen, ja sieltä "laatunäyttö" miniläppäriin ((ISON)kelanauhurin päällä) ja kirpparilta löytynyt vitosen (käyttämätön) näppis vielä kiinni koneeseen -niin johan jÖÖrAA. Photarit ja melkein kaikki muu toki edelleen iMacilla, mutta raw-konversio wintoosalla (windows-PC-tietokone).

Niin; rawkonversio meni mutkikkaaksi kun Canonilla ovat keksineet muuttaa cr* -raw koodekkinsa sellaiseksi etteivät vanhat raw-konvertterit ymmärrä sitä. Evätkä kaikki uudemmatkaan. Ihmettelen, mitä etua sillä on saatu, kun kysymyksessä on tiedosto jonka luulisin olevan erittäin minimalistinen: tehtävänä tallentaa kaikki mitä kamera antaa, mitään muokkaamatta, mitään poistamatta, ja mitään lisäämättä. Siis pelkkä raaka data, siinä kaikki.


Ongelma tuli eteeni tuon vasemmanpuoleisen vempeleen kanssa. Kahden muun kanssa ei ole ollut mitään ihmeteltävää. Vasemmalta 7DmkII, 5D classic, 400D (Kiss, jaappanista kun on tuotu)Makroprojekti on melkein valmis


      

Eilen tuli postissa viimeiset osat makroprojektiini: palje ja objektiivi. Aiemmin tuli jo M42 kierresovite canonin EF-bajonetille. Kokeilin pikaisesti: kyllä tällä suurennussuhdetta on, yli 1:1:n.
Tuo Heineken- purkin punainen teksti on luonnossa 0,75 milliä korkeaa pränttiä. Kuva on täysikokoinen, kun sen avaa uuteen ikkunaan ja suurentaa.

Palkeen, objektiivin ja sovitteen lisäksi huutellin nettihuutokaupasta 8 eurolla telejatkeen. Se tuli hienon kotelon saattamana. Ennnen oli koteloissa tyyliä. Mutta nykyiset täyttävät kyllä tehtävänsä paremmin.


Lopuksi pari lintukuvaa.
Arvatkaa itse lajit, jos ne KETÄ kiinnostavat!

tämä on sinappia. Se ei ole lintu.
Vaikka se on ruotsalaista, se on hyvää.
Löysin sen K-Supermarketista, rautatieaseman vierestä. Siis porin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

touko-kesäkuun vaihteessa kuvattua ja koettua

Toukokuu vaihtui kesäkuuksi. Ensimmäinen hellejakso tuli ja meni. Polkupyörän hankinnasta ja aktiivisemmasta pyöräilyn  aloittamisesta tul...