keskiviikko 6. toukokuuta 2015

RautalintujaKävin Joutsijärven rannalla, Vasonlahdella katsomassa olisiko lintuja.
Ei ollut: järvi oli aivan autio. Jokusen lattean maisemakuvan lisäksi koneelle tallentui kusiaispesä, jonka laella oli jo melkoinen vilske.

Järven rannalla kököttäessäni, taivaalla lenteli ilmailuopiston kone. Kokeilin objektiivin ulottuvuutta lentokoneen kuvaamiseen. Tunnut on tunnistettavissa. Sää oli tyypillisen harmaa ja sumea.


Päädyin paluumatkalla umpeenkasvaneelle pitkäjärvelle . Tyhjää, en viitsinyt edes pysähtyä. Poikkesin vielä Harjavallan entisellä kaatopaikalla, joka on ollut jo pitkään risujen ja puutarhajätteen sijoituspaikkana. Sielläkään en viitsinyt edes autosta ulos mennä. Joskus reissut ovat sellaisia että kun ne alkavat mennä pieleen niin ne menevät.


Kotiin palatessani tuli sittenkin kuvattavaa:  menin lentokentän bongauspaikalle.  Päivän kuva-anti oli rautainen: Puolustusvoimien ja Rajavartioston kopterit. Objektiivi pääsi oikeuksiinsaPuolustusvoimien raskaan helikopterin peräpotkuri pyörii Porin lentokentällä 5.5.2015  klo 17.
Kuvan valotusaika on 1 / 1250 sekuntia, eli vajaa tuhannesosasekunnin räpsäys. Ilma väreilee, konetta tankataan. 6 minuutissa se imaisee 1800 litraa kerosiinia, ja matka voi jatkua.


Tein tankkaustapahtumasta ottamistani valokuvista videon, johon lisäsin asiaankuuluvan
ääniraidan 60-luvun televisiomainoksesta.


Alkuperäinen mainos katsottavissa tästä

Aamupäiuvällä sain parvekebongauksena sentään yhden lajin lisää kokoelmaani

Viherpeippo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiviporin irvikuvia

Suomen Pankin talo (nyk. ympäristövirasto tms) julkisivun ikkunan yläpuolella - yhden niistä. Lisää talon relieffejä tuonnempa...