keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Pihlavanlahdella tapahtuu

jo toinen postaus saman päivän aikana, mutta olkoon.
Seuraava saattaa taas antaa odottaa itseään.

Vietin pari tuntia Teemuluodon lintutornissa. Kuvailin sitä sun tätä. En bongaillut, kun en sellaista harrasta. Mutta kuvia tuli jälleen kerran monta sataa.
Tässä jokunen, jollakin näkökulmalla. Mukana kuvaustekniikkaa, "uutta" välinettä. Ja pari lintuakin lensi tai oli.Veneitä liikkou jo jonkin verran. Kuvan veneet liikkuvat "kunnan rantaan", eli Enäjärven venesataman johtavalla väylällä. Ellen aivan väärin paikallista.
Matkaa tornilta väylälle on noin 700 metriä. Horisontissa kangastavalle m/s Charlotalle jonkin verran enemmän.


Samalta väylältä oli lähdössä "erikoiskuljetus"


Hieman kauempana harjoittivat jotain ihme manöveeria. Mereltä alkaa nousta sumu.
Tai pilvi laskea alas. Ilma kylmenee.Ruuvasin 5D-runkoon kiinni 70-luvun alkupuolen Soligorin; objektiivin jonka hankin oikeastaan makrokuvaushommiin. Objektiivissa oli kiinni skylight-suodin. Sanovat, etteivät filmiaikana käytetyt suodattimet oikeastaan vaikuta digikameran kuvaan sitä tai tätä, vaan saattavat jopa heikentää kuvalaatua. Tässä kuvassa skylight toimii melkein samoin kuin filminkin kanssa. Sävyt syvenevät ja pilvet korostuvat. Alkuperäinen täysikokoinen kuva on huomattavasti näyttävämpi kuin tämä nettiversio.
Ruovikossa on jo aavistus uutta vihreää kasvua. 


Sumu alkaa saavuttaa mentereen. Peittoon myllyt näkyvät vielä hyvin, paitsi ensimmäinen vasemmalta, joka alkaa jäädä sumuun.


...vartti myöhemmin: sumu on melkein peittänyt myllyt. Ilman lämpötila laski nopeasti. Arvioisin että yli 15 asteesta alle viiden. 

Charlotta "rännissä", matkalla keskustaan. Kuvausetäisyys melkein kilometri. Objektiivina 150-500 millinen sigma, tappiin zoomattuna. Koska kameran kenno on mallia "croppi", polttovälikerroin kino (täyskenno) kokoon suhteutettuna on 1,6: eli putki on tässä tilanteessa  "800 millinen".


Kurki kävi pesältään välillä vähän syömässä. hyvin epäluuloinen ja varovainen oli se. 


Harmaahaikaroita lenteli. Kaulushaikaraa en ole nähnyt. Mutta kuullut olen:


kuva ei liity kaulushaikaraan, eikä tähän päivään.
Ääni on kaulushaikaran


Nokikanauros (koiras!) ui yli poukaman, ruovikkoon josta se herätti naaraan. Uivat perätoukuria tukevammalle lampareelle jossa pikainen parittelu. Naaras järkyttyi jostain  ja aikoi hukuttautua. Toinen selitys voi olla se että se yhdisti huvin ja hyödyn, ruokailemalla toimituksen ajan.

Liian kaukaa otettu (lintu) kuva, melko vaativa tausta, mahdoton maasto. Mutta pajusirkku / koiras siellä on.
Tykkään värimaailmasta ja kontrastista.


Häivyin tornilta. Autolle kävellessäni kuvasin vielä kimalaisen, jotain kukkia ja pari tinttiä.

Tuomi aloittelee kukintaansa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista ja palautteesta

touko-kesäkuun vaihteessa kuvattua ja koettua

Toukokuu vaihtui kesäkuuksi. Ensimmäinen hellejakso tuli ja meni. Polkupyörän hankinnasta ja aktiivisemmasta pyöräilyn  aloittamisesta tul...